Za frtaljo potrebujemo:
- 250 g moke
- 4 jajca
- 4 dcl mleka
- 0,5 dcl mineralne vode
- zelišča (melisa, koromač, meta, drobnjak …)
- ščep zeliščne soli Zeli
Za namaz potrebujemo:
- >>> 200 g dimljene postrvi >
- 150 g skute
- 3 žlice kisle smetane
- 1 žlico gorčice
- zeliščno sol
Priprava:
>>> >
Vmešamo jajca, mleko, vodo in sesekljana zelišča. V drugi posodi pripravimo moko in zeliščno sol, postopoma dodajamo jajčno zmes in mešamo. Spečemo frtalje (v debelini palačink) na majhni količini prečiščenega masla.
V posodo damo nadrobljeno dimljeno postrv, dodamo kislo smetano, skuto in gorčico. Solimo z zeliščno soljo. Premešamo.
Mrzle frtalje namažemo z namazom, zavijemo in zrežemo manjše roladice. Postrežemo z veliko skledo solate.
>>>