Novice

Festival zelišč 2019

festival zelisc program web

Zadišalo je po frtalji z namazom iz dimljene postrvi

jedSpoštovanje in skrb za ohranjanje kulinarične tradicije, uporaba svežih, sezonskih in lokalnih sestavin ter medgeneracijsko sodelovanje so vrednote, ki jih poudarja projekt društva Vesela kuhinja - Kuhna pa to. To so vrednote, ki smo jih v Zeliščnem centru Grgarske Ravne vzeli za svoje, zato smo z veseljem sprejeli ponujeno sodelovanje ekipe iz Osnovne šole Deskle, ki se je v četrtek, 10. maja 2018, na zaključni degustaciji zgoraj omenjenega projekta pred trgovino Interspar v trgovskem centru Qlandia v Novi Gorici predstavila z zvito frtaljo z namazom iz dimljene postrvi.
Sodelovanje z OŠ Deskle v okviru projekta Kuhna pa to vidimo kot nadaljevanje uspešnega sodelovanja z učiteljico Leo Markočič Čibej in njenimi učenci pri akciji Stičišča NVO Planota »NVO gre v šolo«. Naša želja in zaveza je, da mlajšim generacijam približamo pomen uporabe svežih in sezonskih sestavin iz lokalnega okolja ter da jih ozavestimo o pomenu samopreskrbe in obujanja tradicionalnih jedi, ki so jih za nas pripravljale že naše none. Obenem pa je druženje z učenci priložnost za poglabljanje medgeneracijskega sodelovanja, ki je izjemno dragoceno za vse sodelujoče, saj prinaša tako izmenjavo znanj različnih generacij, kakor tudi poglabljanje vzajemnega spoštovanja, razumevanja in sprejemanja.